GEBAKKEN EENDENLEVER MET UI EN ROGNONNADE À LA PAUWEL KWAK

Bereidingswijze
Grote uien in dikke ringen snijden, blancheren en de kern verwijderen.
Kalfsniertjes en zwezerik in grote dobbelstenen snijden, kruiden en door de bloem halen. Goudbruin in boter bakken, het binnenste gedeelte van de ui fijngehakt toevoegen en het geheel blussen met Pauwel Kwak. Vijftien minuten laten sudderen.
Wat kalfsjus toevoegen en tot de gewenste dikte laten inkoken. De rognonnade warm houden. Enkele sjalotjes in water gaar sudderen met een snuifje suiker en daarna laten karameliseren. De uiringen gedurende ongeveer 10 minuten in een matig verwarmde oven plaatsen. De eendenlever door wat bloem halen en bakken.De uiringen uit de oven halen en vullen met de rognonnade. Bestrooien met peterselie en de gebakken eendenlever erop leggen, versierd met enkele sjalotjes.

Download PDF