FIJNE LAPJES GEBAKKEN WIT-BLAUWRUND, RUCOLA EN GEMARINEERDE RADIJS MET SESAMOLIE” GESERVEERD MET PAUWEL KWAK

Bereidingswijze
De filet pareren en kruiden met olijfolie, gerookt zout en peper van de molen. In een warme pan schikken en 2 minuten aanbakken. Geperste look en een nootje boter toevoegen en omdraaien.
Gedurende 2 minuten overgieten en de stukken eruit halen. Op een grill schikken en regelmatig omdraaien om het vleesvocht te behouden. De radijzen schillen en in zeer fijne stukjes snijden. Marineren in sesamolie, paardenbloemazijn, fleur de sel en peper van de molen. De rucola wassen.
Het rundvlees in fijne stukjes snijden. Kruiden met fleur de sel en peper van de molen. De rucola en de radijzen mengen. De sesamzaadjes (zwart en wit) mengen. In het midden van een bord fijne plakjes rundvlees schikken. Opzij het slaatje van de radijs en de rucola schikken. Een basisvinaigrette gebruiken om het vlees te napperen

Download PDF

Ingrediënten (4 personen)
– runderfilet: 2 stukken van 200 g
– rucola: 100 g
– radijzen: 8 stuks
– sesamzaad, zwart en wit: 5 g
– look: 1 teentje
– olijfolie
– sesamolie: 5 g
– boter: 10 g
– fleur de sel
– gerookt zout
– peper van de molen
– paardenbloemazijn van Anne: 1 el