GEBRAISEERDE KALFSKAAK MET

WITTE BONEN EN PAUWEL KWAK

Bereidingswijze
Kook de witte bonen in water met wat tijm en laurier tot ze gaar zijn. Stoof de uien aan in boter en bak de kalfskaken erin aan. Kruid af met peper en zout en deglaceer1 met de Kwak en de kalfsfond. Giet de jus over de kaken en voeg tijm, laurier en een teentje look toe. Laat dit 2 uur sudderen. Serveer met de witte bonen.
¹ Afblussen met vloeistof, zoals water, bier, wijn of fond. De vloeistof maakt aanbaksels in de pan los en de bekomen jus vormt vaak de basis voor een saus.

Download PDF

Ingrediënten (4 personen)
4 kalfskaken (ontvliesd, verkrijgbaar
bij de slager)
150 g witte bonen
tijm, laurier, peper, zout
2 uien (fijngesnipperd)
1 flesje Kwak
1/4 l kalfsfond