KALFSKOP MET VINAIGRETTE VAN KRUIDEN

GESERVEERD MET TRIPEL KARMELIET

Bereidingswijze
Pocheer het ei 2 minuten in kokend water met wat zout en een scheutje azijn. Schep het ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat het even uitlekken op een handdoek. Leg het daarna in een kom en maak aan zoals mayonaise: roer het ei los en voeg geleidelijk aan olijfolie toe tot je binding krijgt. Voeg de kruiden en de lente-ui toe, kruid af met citroensap, peper en zout.
Verwarm de kalfskop 7 à 8 minuten in een oven op 180°C zodat de sneden mooi lauw worden. Dek ze wel af met zilverpapier om uitdrogen te voorkomen. Giet wat saus over de lauwe schijven kalfskop en dien op.

Download PDF

Ingrediënten (4 personen)
– 4 fijne sneden kalfskop
– 1 ei
– peper en zout
– azijn
– 2 dl olijfolie
– citroensap
– 1 el gehakte peterselie
– 1 el gehakte kervel
– 1 el dragon
– 1 el bieslook
– 1 el lente-ui