Een sprankelende godendrank…

Het verhaal

Finesse in een fles

Fris als een aperitief en tegelijk vol van smaak en aroma’s als een echt hemels bier, dat is DeuS. Een prachtige symbiose van brouwen van bier en creëren van een sprankelende wijn. Ideaal voor het verrassen van uw gasten als een aparte keuze bij aperitiefhapjes of om uw voorgerecht te sublimeren. DeuS, als een sprankelende godendrank op basis van gerst.

Een wonderbaarlijke reis…

Elk sprankelend glas DeuS is het resultaat van een maandenlang bereidingsproces, waarbij het beste van 2 productiemethodes wordt gecombineerd. In België brouwt en vergist de meesterbrouwer het bier waarna de DeuS in spe verder reist naar Frankrijk en het prachtig gerstenat volgens een eeuwenoude techniek wordt omgetoverd tot de uiteindelijke mousserende godendrank.

Traditionele methode

In enkele stappen en uitleg. Het traject van het beer van BE naar Frankrijk en terug naar BE.

1. BROUWEN

Op basis van zomergerst, volgens een unieke formule.

1. BROUWEN

Op basis van zomergerst, volgens een unieke formule.

2. GISTING EN MATURATIE OP TANK

1e gisting met speciaal geselecteerde gist gevolgd door de maturatie op tank.

2. GISTING EN MATURATIE OP TANK

1e gisting met speciaal geselecteerde gist gevolgd door de maturatie op tank.

3. HERGISTING IN FLES EN LANGE MATURATIE

De hergisting in fles wordt gevolgd door de lange maturatie: een maandenlange rijping in fles op gist.

3. HERGISTING IN FLES EN LANGE MATURATIE

De hergisting in fles wordt gevolgd door de lange maturatie: een maandenlange rijping in fles op gist.

4. KLARING(“REMUAGE“)

Het doel is de gist van de flessenwand los te weken en te verzamelen in de hals van de fles. Flessen worden met de hals schuin naar beneden geplaatst. Wekenlang worden de flessen lichtjes gedraaid en tegelijkertijd iets schuiner geplaatst tot de hals uiteindelijk verticaal staat.

4. KLARING(“REMUAGE“)

Het doel is de gist van de flessenwand los te weken en te verzamelen in de hals van de fles. Flessen worden met de hals schuin naar beneden geplaatst. Wekenlang worden de flessen lichtjes gedraaid en tegelijkertijd iets schuiner geplaatst tot de hals uiteindelijk verticaal staat.

5. ONTGISTING (“DÉGORGEMENT“)

De gist wordt verwijderd uit de fles door het bevriezen van de flessenhals. De bevroren gistprop wordt door druk in de fles met kracht uitgedreven.

5. ONTGISTING (“DÉGORGEMENT“)

De gist wordt verwijderd uit de fles door het bevriezen van de flessenhals. De bevroren gistprop wordt door druk in de fles met kracht uitgedreven.

De kunst van het schenken

DeuS wordt geschonken in fluitglazen. U neemt het glas bij de steel en kantelt dit tot 45 ° om vervolgens bij het schenken een strak, wit schuim te doen ontstaan.

Het schuim zal vervolgens verdwijnen waarbij de mond van het glas de complexe aroma’s wel zal vasthouden en de beleving van de unieke smaken accentueren.

Bewaar de geopende fles koud en goed afgesloten om zijn saturatie te behouden.

Proef met al uw zintuigen

Kijk: De elegante curves van de fles zijn al een voorproefje van de charmante finesse van DeuS. In het fluitglas ontdek je een lichtblond tot bleekgouden, helder sprankelende saturatie met uiterst minuscule belletjes. DeuS wordt bekroond met fijn spierwit meringue-achtig schuim.

Ruik: Een fascinerende complexiteit. Er ontplooien zich aroma’s van verse appels versterkt door munt, tijm, citroenschil, gember, mout, peer, hop, allspice en kruidnagel.

Proef: DeuS is delicaat en complex. Het glijdt zijdezacht over de tong en bloeit dan open tot een romig, tintelende sprankel. DeuS is licht en luchtig en verleidt met een druifachtige zoetheid en een dessertappelachtige fruitigheid. De afwerking is mooi droog met een haast tanineachtige toets.

Alcoholvolume: 11,5%

Recepten

Genieten van DeuS kan ook op culinair gebied. Een aantal gerenommeerde koks uit al even exquise restaurants gaven hun fantasie de vrije loop. Ze stelden voor u deze recepten samen die u makkelijk thuis kunt bereiden. Smakelijk.

KROKANT BLADERDEEGJE

MET TONGSCHAR MOSSELEN EN GRIJZE GARNALEN

GEMARINEERDE ZEEBAARS

MET KRIEKEBIERAZIJN, WITLOOF EN VELDSLA

KALFSHERSENEN

MET VINAIGRETTE VAN GROENE KRUIDEN EN LIMOEN

KALFSKOP

MET PICKLES, RADIJS

KALFSTARTAAR

BUFFELMOZZARELLA, TOMAAT, PARMEZAAN

MAATJE, BOONTJES

TOMAAT, APPEL, RODE BIET, MOSTERD

OSTERSCHELDEPALING

ROODBONT, BLOEMKOOL

OESTER, KOMKOMMER,

SINT-JAKOBSVRUCHT, AARDPEER CHIPS, GRANITÉ MANDARIJN, ORANJE FORELKAVIAAR

TATIN VAN GEKONFIJTE TOMAAT

MET BASILICUM, GEMBER MET DEUS BRUT DES FLANDRES

GEMARINEERDE MAKREEL IN ZOETZURE SAUS

MET ROZEMARIJN MET DEUS BRUT DES FLANDRES

ZUURKOOL EN HONDSHAAI

MET JENEVERBESSEN MET DEUS BRUT DES FLANDRES

KOBE RUNDSFILET MET KONINGSKRAB

MET DEUS BRUT DES FLANDRES

Foodpairing – Deus

Welke ingrediënten passen het best bij elkaar?