GEGRILDE RUNDSKAAK MET RODE KOOL EN CHAMPIGNON GESERVEERD MET PAUWEL KWAK

Bereidingswijze
Snijd 4 fijne schijfjes dwars uit de hoed van de rauwe champignon. Stoof de uien in wat boter, voeg suiker, azijn en kalfsfond toe en laat dit inkoken tot je een licht stroperige saus bekomt. Doe olijfolie op de rundskaak en gril ze 3 à 4 minuutjes. Kruid nadien af met peper en zout. Schik de gestoofde rode kool naast de gegrilde rundskaak op de bordjes en schuif er het champignonschijfje tussen.

Download PDF

Ingrediënten (4 personen)
– 1 rundskaak (gaargekookt en in schijfsjes gesneden, verkrijgbaar bij de slager
– 1 grote witte Parijse champignon
– 200 g gestoofde rode kool
– 2 uien (fijngesnipperd)
– boter
– 1 el suiker
– 1 tl azijn
– 3 dl kalfsfond
– 1/2 dl olijfolie
– peper en zout