GEMARINEERDE MAKREEL IN ZOETZURE SAUS

MET ROZEMARIJN MET DEUS BRUT DES FLANDRES

Bereidingswijze
Ontdoe de makreel van de graat en verwijder de doorzichtige huid en de overgebleven graten. Kruid de graatkant overvloedig met peper en zout. Doe DeuS, wijnazijn en water in een pan met suiker, zout, peper en de rozemarijn. Breng dit mengsel aan de kook. Een bijzondere Italiaanse smaaktoets krijg je als je de witte wijnazijn vervangt door oude aceto balsamico. Leg de makreel in een schotel, strooi er de sjalot en rozemarijn over en overgiet dit met de kokende marinade. Laten afkoelen, met folie afdekken en een nacht in de frigo laten trekken. Snijd de makreel in schuine dikke plakken. Op de makreel werd een fijne brunoise van komkommer en radijsjes gelegd. Serveer deze koude makreel met een salade van aardappelen, enkele quenellen van tomatencompote. We werken af met een paar beschuitjes waarop een tapenade van zwarte olijven met mediterrane kruiden zoals tijm, salie en marjolein, gekruid met fleur de sel en peper uit de molen.

Download PDF

– 2 jonge makrelen van ong. 400 gr.
– 20 gr. suiker
– 1 dl. witte wijnazijn
– 1 dl. DeuS
– 2 dl. water
– 1 teentje look
– 3 sjalotten (fijngesneden)
– 1 koffielepel zwarte geplette peper
– peper en zout