OOSTERSCHELDEPALING,

ROODBONT, BLOEMKOOL

Bereidingswijze
Portioneer de palingfilet. Leg de bloemkool gedurende 1 uur in het zoetzuur. Laat uitlekken en meng met de fijngesneden groene kruiden. Kruid af met peper en zout.
Voor de groene saus: mix alle ingrediënten en zeef indien nodig.
Bak de paling. Schik daarop het roodbont. Serveer er de bloemkool bij, gevolgd door de groene saus en werk af met de zurkelblaadjes.

Download PDF

– 1 filet Oosterscheldepaling
– 4 sneetjes West-Vlaams gedroogd en
gepekeld Roodbont (runderras)
– 1/4 Mechelse bloemkool, fijngecutterd
– 20 cl zoetzuur (5 cl azijn, 1/2 l water,
3 takjes dragon, 100 g kristalsuiker,
5 g korianderbollen, 1 takje tijm,
3 g mignonettepeper)
– 4 blaadjes koriander
– 4 blaadjes platte peterselie
– 2 blaadjes zurkel, fijngesneden
– 15 cl palingfumet
– 20 rode zurkelblaadjes
Voor de groene saus:
– 2 dl visfumet
– 20 g peterselie
– 10 g koriander
– 10 g basilicum
For the green sauce:
– 2 dl of fish fumet
– 20 g parsley
– 10 g coriander
– 10 g basil