OESTER, KOMKOMMER, SINT-JAKOBSVRUCHT, AARDPEER CHIPS, GRANITÉ MANDARIJN, ORANJE FORELKAVIAAR

Bereidingswijze
Maak eerst de granité. Warm de suiker op in het water tot hij volledig opgelost is. Meng dan het mandarijnensap en de DeuS erdoor. Zet in een bakje in de vriezer en meng om de 15 minuten met een vork tot je een mooie granité bekomt.
Snijd de komkommer in reepjes en rol ze op.
Doe de oester open en giet het oestervocht weg. Snijd de aardpeer op een mandoline in zeer dunne schijfjes en frituur deze op 175°C. Laat uitlekken.
Bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten.
Dresseer alle ingrediënten naar believen op het bord en werk af met citra leaves of andere kruiden met zure toets en forelkaviaar.
Tip
Schenk met een DeuS Brut de Flandres. DeuS is een ideaal aperitief. Oesters aangevuld met zachte zuren passen hier perfect bij. De aardpeer zorgt voor een krokante en tegelijk lichtjes aardse afwerking van het gerecht.

Download PDF

– 4 oesters (bv. fine de claires)
– 1 komkommer
– 4 sint-jakobsvruchten
– 100 g aardpeer
– 200 ml water
– 100 g suiker
– 300 ml sap van mandarijnen
– 200 ml DeuS Brut de Flandres
– Citra leaves voor de afwerking