POMPOENSOEP GEPARFUMEERD MET TRIPEL KARMELIET EN VERGEZELD VAN GEBAKKEN GANZENLEVER

Bereidingswijze
Pompoen heeft iets zoetigs in zich en kan het bijgevolg uitstekend vinden met ganzenlever. De ganzenlever moet van de beste kwaliteit zijn. Koop hem in vertrouwen bij een goede leverancier. U kunt de ganzenlever weglaten, maar hij is wel het juweeltje in de soep.
Tripel Karmeliet is een veelzijdig, rijk en bronskleurig bier dat door de gebruikte gist iets extra fruitigs in zich draagt. Het is een balsem voor de maag.

Download PDF

– 1 grote pompoen
– 1 ui
– 1 wortel
– 1 wit van prei
– 1 liter kalf- of kippenbouillon
– 1 fles Tripel Karmeliet
– 1 klont boter
– 2 soeplepels room
– 400 g rauwe ganzenlever
– 1 soeplepel suiker
– peper en zout