MOSSELEN UIT DE WOK, MET KORIANDER, KOKOS, GEMBER EN RIJST” GESERVEERD MET TRIPEL KARMELIET

Bereidingswijze
Maak de mosselen schoon in ruim water.
Versnijd ondertussen de koriander en rasp de gember. Bewaar enkele fijne plakjes voor de afwerking.
Maak de wok goed heet op een hevig vuur. Doe er een beetje druivenpitolie in.
Doe er de mosselen in. Wanneer de mosselen stilaan opengaan, doe je er de geraspte gember en de versnipperde koriander bij.
Kook ondertussen de rijst gaar. De rijst na de gewenste kooktijd afgieten en er een beetje boter onder mengen.
Laat de mosselen verder garen en voeg op het allerlaatste een beetje kokosmelk toe. Houd wat kokosmelk apart voor de afwerking.
Serveer en werk af met plakjes gember, een takje koriander en wat kokosmelk.
Tip
Schenk hierbij een Tripel Karmeliet. De citrus en de rijpe fruittoetsen van het bier worden mooi aangevuld door de kokos en de gember. De mosselen geven de Belgische toets aan dit doordrinkertje. Hier geserveerd met black and white-rijst.

Download PDF

– 2,5 kg mosselen per persoon
– 1 bussel koriander
– kokosmelk
– 2 cm gember
– rijst