TATIN VAN GEKONFIJTE TOMAAT MET BASILICUM, GEMBER MET DEUS BRUT DES FLANDRES

Bereidingswijze
Snijd de sjalotjes in zeer fijne reepjes, hak de knoflook fijn. Snijd de Roma-tomaten in blokjes. Houd 12 mooie blaadjes basilicum aan de kant en hak de rest fijn. Verhit de olie en laat hierin de kerriepoeder zweten. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak tot mooi bruin. Voeg er nu het DeuS-bier aan toe en de Roma-tomaten. De tomaten zullen eerst zweten. Laat dit alles inkoken tot bijna alle tomatensap en bier zijn verdampt. Voeg nu de geraspte gember en suiker toe en laat nog 2-tal minuten meestoven. Roer er van het vuur de gehakte basilicum onder. Vul de vormpjes met deze chutney en bedek met de lapjes bladerdeeg. Bak in voorverwarmde oven op 180°C. Laat afkoelen en ontvorm. Serveer lauw (want dan komt de smaak beter tot zijn recht) met een Pipetje DeuS.

Download PDF

– 8 Roma-tomaten
– 3 sjalotten
– 1 teentje knoflook
– 1 koffielepel kerriepoeder
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 cm gember
– 4 eetlepels suiker
– 1/2 bos basilicum
– 1 dl DeuS Brut des Flandres
– 1 vel bladerdeeg
Pipetjes:
– 2 dl DeuS Brut des Flandres
– 12 stuks plastic pipetjes