7 generaties, 3 granen, 1 recept

Het verhaal

Driedubbel genieten

van Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet is het werk van liefde, geduld en passie. Zeven generaties van hard werken, gestaag vervolmaken van brouwerskennis en onophoudelijk streven naar perfectie, gingen vooraf aan dit uitzonderlijk staaltje vakmanschap in dit uitmuntende bier.

Tripel Karmeliet wordt gebrouwen volgens een 3 granen-recept uit 1679, dat zijn oorsprong vindt in een Dendermonds Karmelietenklooster. Een genuanceerde tripel, verfijnd en uitgebalanceerd. Een prachtige harmonie van gerst, haver en tarwe met zachte, fruitige tonen en een verrassend delicate smaak.

Dit tijdloze bier is de belichaming van onze onophoudelijke zoektocht naar schoonheid.

Dit is Tripel Karmeliet. 7 generaties, 3 granen, 1 recept.

Het perfecte schenkritueel

Serveertemperatuur: 6-9ºC

Hou het glas in een hoek van ± 450, en de fles horizontaal.

Schenk het bier dan in het midden van het glas en breng het glas langzaam recht.
Is er te weinig schuimvorming, hou dan de fles tijdens het schenken wat hoger boven het glas.

Idealiter reikt de kraag van de bovenkant van de lelies tot aan de rand van het glas.
Laat ongeveer 5 mm bier in het flesje (bevat een gistbezinksel). Indien gewenst kan je het gistbezinksel achteraf bij het bier doen.

Proef met al uw zintuigen

Geniet met volle teugen en met al uw zintuigen.

Kijk: Tripel Karmeliet is een zeer verfijnd en complex goud- tot bronskleurig bier met een geweldige, romige kraag. Het heeft deze kenmerken niet alleen te danken aan de gebruikte granen, maar ook aan het beperkt gebruik van aroma-hop, het kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist.

Ruik: Zeer verfijnd en complex. Het heeft deze kenmerken niet alleen te danken aan de gebruikte granen, maar ook aan het beperkt gebruik van aromahop en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist.
Toetsen vanille vermengd met citrusachtige aroma’s.

Proef: Tripel Karmeliet bezit niet alleen de lichtheid en frisheid van de tarwe, maar ook de romigheid van haver, en het heeft ook een kruidige, citroenachtige droogheid die bijna aan kinine doet denken.

Alcoholvolume: 8,4%

Recepten

Genieten van Tripel Karmeliet kan ook op culinair gebied. Een aantal gerenommeerde koks uit al even exquise restaurants gaven hun fantasie de vrije loop. Ze stelden voor u deze recepten samen die u makkelijk thuis kunt bereiden. Smakelijk.

ZEETONG MET GARNALEN

EN EEN SAUS MET ZWEMKRABBETJES

GEROOSTERDE ZEEDUIVELCHOP MET BUIKSPEK

MIERIKSWORTEL EN BLOEMKOOLPICKLES

WILDE ZALM

MAATJES EN CRÈME VAN PETERSELIE

KALFSKOP

MET VINAIGRETTE VAN KRUIDEN

MOSSELEN UIT DE WOK

MET KORIANDER, KOKOS, GEMBER EN RIJST

GEKARAMELISEERDE VITA VARKENSFILET

MET KRUIDEN EN EEN ZALFJE VAN SELDER

KONIJN GEBAKKEN IN DE OVEN

MET TRIPEL KARMELIET

POMPOENSOEP GEPARFUMEERD MET TRIPEL KARMELIET

EN VERGEZELD VAN GEBAKKEN GANZENLEVER

PAKORA VAN GANDA HAM EN APSERGESASPARAGUS

PAKORA OF GANDA HAM AND ASPARAGUS,
TRIPEL KARMELIET, KAPPERS EN SJALOTTEN

GEBAKKEN EENDEBORST

MET TRIPEL KARMELIET EN JONGE UITJES

KAPOEN

MET TRIPEL KARMELIET

Foodpairing – Tripel Karmeliet

Welke ingrediënten passen het best bij elkaar?